top of page

HILVERSUMSCHE GOLF CLUB

Projectmanager ontwerpfase, bouwdirectie en onderhoudsadvies

Omschrijving project: nieuwbouw van clubhuis, kleedkamers en karrenloods

 

Periode Bouw: Q1 2017 – Q2 2019  

Periode MJOP: Q1 2021 - heden

Opdrachtgever: Hilversumsche Golf Club

Architecten: Rappange & Partners, Bastiaan Jongerius Architecten en Sanne Oomen

Constructeur : Ingenieursbureau Kooij & Dekker

Installatie-adviseur: Marco Hijink

Landschapsarchitect: Grasveld Tuin- en landschapsarchitect

Interieurarchitecten: Sanne Oomen en Mikée Westerling

Meubelmaker: Marijn den Breejen

Aannemer bouw: Van Zoelen Utrecht

E-installatie: Verweij Elektrotechniek

W-installatie: Koeleman installatietechniek

Terreininrichting: Kroeze hoveniers

 

Werkzaamheden: AMS Bouwbegeleiding heeft als planvoorbereider/projectmanager het ontwerptraject begeleid voor de sloop en nieuwbouw van een nieuw clubhuis en loods voor de Hilversumsche Golf Club. Het in de jaren 60 afgebrande clubhuis (architect J. Baanders) is de basis geweest voor het ontwerp van het nieuwe clubhuis, de aanbouw en karrenloods hebben een moderner karakter. Vanaf Voorlopig Ontwerp tot en met Technische Ontwerp, met 3 architecten, diverse adviseurs en uiteindelijk een selectie voor een bouwteam-aannemer. In het ontwerp zijn diverse gesubsidieerde duurzame installaties toegepast, o.a. palletkachel, zonnepanelen, zonneboilers en een douche WTW. In deze fase waren het contact, de check of de  juiste  koers  gevaren  werd  en  terugkoppeling/bewaking  van  de  (financiële) stand  van  zaken  naar  de opdrachtgever waren de  belangrijkste  pijlers.

 

In de uitvoeringsfase heeft AMS Bouwbegeleiding namens de opdrachtgever de bouwdirectie verzorgd. Diverse taken zijn hierbij belangrijk geweest, o.a.:  het bewaken van de planning en de financiën en de controle op de kwalitatieve voortgang, tevens de afstemming met derden/aannemer en de coördinatie van uiteindelijke inhuizing. Door regelmatig updates te geven en overleg te hebben, is de opdrachtgever in deze fase volledig geïnformeerd geweest.

Sinds begin 2021 geef ik het meerjarenonderhoudplan invulling en zorg ik dat er jaarlijks een haalbaar en werkbaar plan ligt. Dit maak ik voor alle opstallen op het terrein van de Hilversumsche Golf Club.

bottom of page