top of page

DE WITTENBERG AMSTERDAM

Freelance Werkvoorbereiding 

Omschrijving project: De Wittenberg, voormalig Evangelisch-Luthers Diaconie Oude Mannen- en Vrouwenhuis. Het Rijksmonument is volledig gestript en gerestaureerd voor 115 short stay appartementen, Aparthotel. Gesitueerd in hartje  Amsterdam.

Periode: Q2 2016 – Q4 2016 

Opdrachtgever: OMVH
Architect: Rappange & Partners
Aannemer: Hillen & Roosen

Constructeur: Strackee

Werkzaamheden: AMS Bouwbegeleiding is door Hillen en Roosen ingehuurd om de werkvoorbereiding te ondersteunen op een aantal restauratieve onderdelen in de ruwbouw. De werkzaamheden bestonden onder anderen uit: opname status bestaande buitenkozijnen incl. plan maken voor vervanging/vernieuwing volgens nieuw ontwerp, uitwerken welke schuiframen weer schuivend gemaakt konden worden met veerconstructie, uitwerken achterzetbeglazing, opname bestaande beslag (hang&sluitwerk) en voorstel maken voor vervanging, alle aansluitdetails van de buitenkozijnen naar de omliggende constructie uitwerken, in BIM model de nieuwe vloerafwerkingen in diktes in relatie tot invulling et cetera.

 

Het beeld/ontwerp van architect en opdrachtgever moest uitgewerkt worden en was een belangrijk gegeven maar ook de budgetten van de aannemer waren een leidraad. Er is altijd een spanningsveld om aan beide verwachtingen te voldoen, maar door goed en helder te communiceren, is dit naar tevredenheid van beide partijen uitgewerkt.
 

bottom of page